OM OSS

Välkommen till Norrviken Yoga


Vår önskan är att skapa en plats för människor att landa i sig själva, släppa krav och spänningar, skapa ett inre lugn och få ökad livskvalitet. 


Du hittar oss vid i Norrvikens centrum ditt du lätt kan ta dig både med buss, tåg och bil.

Våra Yogalärare

Carina Johansson


Carina och en önskan om att alla människor ska må så bra de bara kan utifrån sina förutsättningar, hon är också övertygad om att vill vi förändra vår egen värld och världen omkring oss får vi börja med ett andetag.

 

Efter studier till teknisk fysiker på KTH, arbete som teknikkonsult och tre barn har hon som många andra upplevt hur det en dag kan ta stop. Idag är yoga och meditation en del av hennes liv och något hon med glädje ger vidare till andra.

 

Idag har hon många timmar av självstudier inom yoga, hälsa, kost och näring mm, är också utbildad Hälsocoach och har gått flera olika yogautbildningar. Yogan kom in i hennes liv 2006 och hon har sedan 2007 haft egna yogaklasser, workshops och retreater, bl.a. i Trosa, Spanien, Kalifornien och sedan 2016 i Norrviken/Sollentuna. 

 

Med sin bakgrund önskar hon genom yogan skapa ett andningshål i den ofta intensiva värd många lever i, ge tid för återhämtning och balans för kropp och sinne. Hon förmedlar också gärna en djupare förståelse för yogan utifrån den värd vi lever i idag.

 

Carina håller klasser i bl.a. yinyoga, kundaliniyoga, yoga för ryggen, vinyasayoga slow flow och yoga på pall. 

 

Vid sidan om yogan har hon också coachning och massage.

Signe Åkerblom


Signe är en inspirerande yoga instruktör med ett härligt lugn, djup kunskap och smittande energi.


Med tydliga instruktioner guidar hon sina elever genom passen och hon kan anpassa övningar så att det passar både nybörjare och mer erfarna yogis.


Passen varierar, men fokuserar alltid på att skapa hållbara kroppar genom att stärka upp svaga områden och mjuka upp spända så att balans skapas över leder så som rygg, nacke, höfter, knän och axlar. 


Signe har specialkunskap inom yoga för gravida och nyförlösta, yoga för ryttare, yoga för löpare, samt yoga i kombination med andra typer av personlig utveckling, och håller gärna workshops, retreats och privata klasser i sin egen yoga studio.


Signe började sin yogautbildning i USA 2008 och har sedan dess gått instruktörsutbildningar i både Indien och Sverige.


Signe väver samman yogan med modern vetenskap för att skapa förståelse för övningarna och använder hjälpmedel för att skapa positioner (Asanas) anpassade för alla kroppar. 


Signe är utbildad civilingenjör, managementkonsult och driver en coachningverksamhet för att hjälpa andra yogalärare och kvinliga entreprenörer.

Pia Furumo


Att uppnå balans och harmoni mellan kropp, sinne och känslor är Pias mål. Yoga är medlet för detta och efter utbildningar i Sverige och Indien har hon undervisat i flera år på Happy Moves i Norrviken.


Med sin utbildning i idrott och hälsa från GIH som grund har hon ett genuint intresse i allt som rör fysiskt och psykiskt välbefinnande.


Pia varierar sina pass utifrån gruppernas deltagare, tid på dygnet samt årstid. Varje pass består alltid av andningsövningar(pranayamas), fysiska positioner och övningar(asanas) samt meditation(dhyana).


Yogan är idag en självklar del av Pias liv. Att dela sin kunskap och föra den vidare är det som driver henne.